|

"Łódzkie gotuje" w Sędziejowicach

8 listopada br. w Zespole Szkół Rolniczych im. Władysława Grabskiego w Sędziejowicach odbyło się kolejne spotkanie w ramach cyklu warsztatów kulinarnych z gotowania potraw tradycyjnych w nowoczesnym wydaniu  „Łódzkie gotuje”.

Uczestnicy warsztatów wraz z Członkiem Zarządu Województwa Łódzkiego – Robertem Baryłą mieli okazję nauczyć się przygotowywać tradycyjne potrawy w nowoczesnej odsłonie. 

Tematem warsztatów była jedna z pór roku, „Jesień”. Zajęcia prowadził renomowany kucharz Tomasz Tracz, który wraz z uczestnikami przygotował na bazie produktów regionalnych z naszego województwa sałatkę chwastową z grillowanym kozim serem, gruszką i orzechami włoskimi podawaną z konfiturą z cebuli, gefilte fish z sosem chrzanowym oraz tartę z jabłkami pod kruszonką.

Już 14 listopada widzimy się na kolejnych warsztatach, które odbędą się w Łowiczu!