Aktualności
„Kulinarne inspiracje Łódzkiego”
„Gruszczonka” w kategorii „Dziarskie jarskie”, gulasz z dzika po kiernozku w kategorii „Mięsne specjały”, żur ze Stanisławic w kategorii „Zupy z chałupy” oraz kruche niedyszyńskie w kategorii „Słodkie fantazje” – to najpyszniejsze dania tegorocznych…
Przykłady dobrych praktyk w ramach PROW 2014-2020
Zachęcamy Państwa do obejrzenia filmu pt.: "Zrównoważony rozwój terytorialny" z cyklu "Przykłady dobrych prkatyk w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020".
Rusza konkurs dla KGW "Kulinarne inspiracje Łódzkiego"
Zarząd Województwa Łódzkiego serdecznie zaprasza na Dożynki Wojewódzkie, które odbędą się w niedzielę 18 sierpnia 2024 r. w Spale. Podczas tegorocznych Dożynek odbędzie się konkurs kulinarny dla Kół Gospodyń Wiejskich z terenu województwa łódzkiego…
BIONANOPARK 2024 - DZIEŃ OTWARTY
Zapraszamy na Dzień Otwarty w Bionanopark Sp. z o.o. , który odbędzie się w czwartek 23 maja 2024 roku w godzinach 10:00-13:00.
Konkurs Kulinarny dla Kół Gospodyń Wiejskich „Bitwa Regionów” - wydłużony termin zgłoszeń
Trwa nabór zgłoszeń do IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego dla Kół Gospodyń Wiejskich „Bitwa Regionów”. Zapraszamy Koła Gospodyń Wiejskich i stowarzyszenia, którym bliskie są smaki regionów i dawne receptury, a wyjątkowe potrawy…
Dobre praktyki PROW 2014-2020 w zakresie produkcji i sprzedaży produktów żywnościowych – wyjazd studyjny
W dniach 19-21 marca 2024 r. Jednostka Regionalna KSOW Województwa Łódzkiego zorganizowała wyjazd studyjny na teren województwa małopolskiego – na obszar działania LGD „Na Śliwkowym Szlaku”. Jego tematyka poświęcona była dobrym praktykom PROW…